Zorgvuldig delven, 
ruim baan voor de natuur.
Dat is onze visie.

Welkom in de
Kunrader Steengroeve

Op een unieke locatie vlakbij het Zuid-limburgse Voerendaal vind je de Kunrader Steengroeve. Het is de enige dagbouw steengroeve in Nederland. De groeve heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1902. In 1992 hebben wij de groeve opnieuw in gebruik genomen. Vandaag combineren we respect voor de tradities en het ambachtelijke karakter van de steenwinning met moderne, duurzame technologie. 

Bijen.png

Stenen delven
= natuur ontwikkelen

Alles wat we doen in de Kunrader Steengroeve doen we zo duurzaam mogelijk. We vangen hemelwater op en hergebruiken zaagwater. Daarnaast worden er schapen ingezet om het gras op de hellingen van de groeve kort te houden. Dit zorgt niet alleen voor een mooi landschap, maar ook voor een gevarieerdere flora en fauna.

 

Ook zijn er bijenkorven geplaatst in de groeve, omdat deze bijen een belangrijke bijdrage leveren aan de bestuiving van planten in het groeveterrein. Om de natuur verder te stimuleren, wordt er naast de groeve kalkgrasland ontwikkeld. Hierdoor wordt niet alleen de biodiversiteit gestimuleerd, maar ook het landschap verfraaid.

We vangen hemelwater op en hergebruiken zaagwater. Het gefilterde residu gebruiken we samen met zaag- en kapafval als nieuwe grondstof voor split en terrazovloeren.

Beleef het zelf

 

Bij Kunrader zijn we trots op onze producten en de manier waarop we ze delven en op maat maken. We delen dat gevoel graag door onze groeve open te stellen voor bezoek. Tijdens een rondleiding maken we de reis van Kunradersteen tastbaar. In de groeve en naastgelegen werkplaats kun je zelf zien hoe de stenen worden verwerkt, van rots tot steenstrip.

We hebben het hele proces in eigen hand. Als je dat eenmaal persoonlijk hebt beleefd, voel je veel meer connectie met Kunradersteen in je eigen ontwerp, gebouw of woning.

‘Alles wat we in de steengroeve doen, doen we zo duurzaam mogelijk.’
Bas Vervuurt

 

Lees ook: 
Delven is natuur ontwikkelen