GaiaZoo kiest voor natuurlijke materialen uit haar eigen achtertuin

GaiaZOO is een prachtig aangelegd park in het Zuid-Limburgse heuvellandschap met natuurlijke, ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen. Hoewel hier dieren leven uit vele werelddelen voelen we ons vooral verantwoordelijk voor bedreigde dieren uit onze eigen achtertuin zoals de korenwolf, de eikelmuis en de vuursalamander.

‘De in 70 miljoen jaar opgebouwde fossiele Kunrader® kalksteen past met zijn karakteristieke uitstraling perfect bij de filosofie van GaiaZoo.’

 

Rob Huppertz
Directeur GaiaZoo

Inmiddels hebben hier al ruim 7.500.000 bezoekers kunnen ervaren hoe bijzonder onze aarde is. In GaiaZOO kiezen we uitsluitend voor natuurlijke bouwmaterialen uit eigen omgeving. De -in 70 miljoen jaar opgebouwde- fossiele Kunrader® kalksteen hoort daar met zijn prachtige en karakteristieke uitstraling zeker bij.

We hebben de steen verwerkt in zowel ons entreegebouw als ons limburgHUIS, waar we de bedreigde inheemse soorten huisvesten. Beide gebouwen zijn natuurinclusief en zo duurzaam mogelijk gebouwd en uiteraard volledig geïsoleerd. De zaagschijven van de Kundersteen dekken dit af en zorgen voor de perfecte uitstraling. 

De combinatie van zwart hout, grote glaspartijen en de geelgrijze, ruige kalksteen is volgens mij een prachtig uithangbord voor alles waar GaiaZOO voor staat. Wij werken steevast met aannemers en leveranciers uit onze directe omgeving. De mannen van de Kunradersteengroeve denken met ons mee en dat werkt heel prettig samen.